GÜNCEL » Gençler birlik beraberlik için buluşuyor
7 Kasım 2017 Salı

Ülkemizde birlik ve beraberlik adına öğrencilerin bir araya getirildiği 81 İlden 81 Genç Projesi bu yıl Bursa’da düzenlendi. Projeye bu yıl Gümüşhane Üniversitesini temsilen İnsan Kaynakları ve Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hatice Fakıoğlu katıldı.

Haber: Rukiye Batak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 İlden 81 Genç projesinde Gümüşhane Üniversitesini bu yıl Bursa’da temsil eden Hatice Fakıoğlu, projenin hem ülkemizi öğrencilere tanıtmak, hem bölgeleri birbirine kaynaştırmak olduğunu dile getirdi.

“Bu projeyle bu doğulu, bu batılı gibi ayrımlar ortadan kaldırılmak isteniyor.” diyen Fakıoğlu, projenin gayet resmi ve itinayla yürütüldüğünü, projeye katılmak için belirlenen tarihlerde başvuru yapıldığını, özgeçmiş, referans ve video ile başvuru yapıldığını, konuşmanın diksiyonun projeye alım için çok önemli olduğunu ifade etti.

Birbirini tanımayan insanların bu projeyle kaynaştığını, çok güzel arkadaşlıklar edindiğini belirten Fakıoğlu, “Bursa’nın tarihi yerlerini, türbelerini, camilerini ziyaret ettik. Kalacak yeri, yemek masraflarını bakanlık karşıladı, hiçbir masrafımız olmadı. Güvenlik onlar için çok önemli. Ben kendi paramla kalmak istesem öyle bir yerde kalamazdım. Çok güzel insanlar tanıdım. Bu projeye katıldığım için çok mutluyum.” dedi.