İLETİŞİM » İletişim Fakültesinde oryantasyon programı düzenlendi
11 Ekim 2017 Çarşamba

Gümüşhane Üniversitesinde, İletişim Fakültesine yeni yerleşen birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon program düzenlendi. Oryantasyon programı kapsamında fakülte bünyesinde bulunan dokuz uygulama birimi hakkında bilgi verildi.

Haber: Muhammed Bulut

Fotoğraf: Fazıl Ballı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde, bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sağlamaları amacıyla oryantasyon programı düzenlendi. Oryantasyon programına İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ve Yrd. Doç. Dr. Ali Özcan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersin Diker, uygulama birimi sorumlu hocaları ve öğrenciler katıldı. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen oryantasyon programı kapsamında, fakülte bünyesinde yer alan uygulama birimlerinin tanıtımı yapıldı.

"Fikirlerin hayat bulması için harekete geçmek önemlidir"

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir yaptığı konuşmada, Gümüşhane Üniversitesini kazanmalarından dolayı öğrencileri kutladı.  Yrd. Doç. Dr. Demir, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal, düşünsel faaliyetlere ve spor etkinliklerine katılmalarını belirtti. "Fikirlerin hayat bulması için harekete geçmek önemlidir." diyen Demir, öğrencilerin uygulama birimlerinde aktif olarak rol almalarını istedi.

Program uygulama birimlerinden sorumlu akademisyenlerin, uygulama birimleri ile ilgili bilgiler vermesi ile devam etti. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersin Diker, fakülteye yeni gelen öğrencileri tebrik ettikten sonra sorumlusu olduğu İletişim ve Organizasyon Birimi hakkında bilgiler verdi. Birimin bu sene açıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Diker, "Halkla ilişkilerin olmazsa olmazı olan organizasyon yönetimi, bu birim sayesinde daha anlaşılır hale gelecektir. Biliyorsunuz ki organizasyonlar halkla ilişkilerciler tarafından yapılıyor. Bu yüzden sizin için oldukça önemli bir birim." diye konuştu.

Tasarım Birimi sorumlusu Öğr. Gör. Bilgehan Çağlar ise birimin bu yıl açıldığına vurgu yaparak, "Tasarım birimin hedefi grafik tasarım ve görsel tasarım hakkında bilgiler vererek bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin aktif rol almasını sağlamak. Bu hafta içinde tanışma toplantımızı da yapacağız. Birim olarak hep birlikte güzel projelere imza atacağız." dedi.

Uygulama birimleri hakkında bilgiler verildi

GİF HABER sorumlusu Arş.Gör. Esra Dudu Karaman, gazetecilik bölümünün aktif olmaması nedeniyle 2 ayda bir basılan gazetenin Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri ile Halkla ilişkiler ve Tanıtım öğrencileri tarafından hazırlandığını belirtti. Arş. Gör. Dudu Karaman, "GİF HABER olarak öğrencilere belirli bir eğitim sonrasında kendilerini haber yazma konusunda geliştirmek isteyen arkadaşlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Gelen öğrenci arkadaşlarımız bu eğitimler sırasında haber yazım teknikleri, tasarım gibi konularda donanımlı hale geliyor." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi sorumlusu Arş. Gör. Elif Türten, "Haber Merkezi olarak sizler tarafından yazılan rutin haberleri ve yine sizin imzanızı taşıyan özel haberleri internet portalımızda ve yılda bir kere çıkan dergimizde yayınlıyoruz. Özellikle halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü öğrencileri olarak mezun olduğunuzda basın ve halkla ilişkiler departmanlarında çalışabileceğiniz için kendinizi haber yazımı konusunda geliştirmenizi tavsiye ederim." açıklamasını yaptı.

Sosyal Sorumluluk ve Proje Birimi sorumlusu Arş. Gör. Neva Doğan ise, "Yaşadığımız topluma, bulunduğumuz çevreye karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Siz de herhangi bir soruna dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak istiyorsanız birimimize bekliyoruz." dedi.

Öğrenciler kendilerini geliştirme imkanı buluyor

Gif Ajans sorumlusu Arş. Gör. Mustafa Cankut Kurt, "Gif Ajans doğrudan halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü öğrencilerini ilgilendiren bir birim. Kendini reklam alanında geliştirmek isteyen arkadaşların bu birimde yer alması faydalı olacaktır. Birim olarak her şeyi yapabiliriz. Yeter ki sizin fikriniz olsun." ifadelerini kullandı.

Arş. Gör. Şadiye Kotanlı ise sorumlusu olduğu Kampüs Fm ile ilgili bilgiler verdi. Arş. Gör. Kotanlı, "Kampüs Fm olarak http://kampusfm.gumushane.edu.tr/ adresinden ve 99.0 frekansından yayın yapıyoruz. Sektörde bu işi mühendisler, öğretmenler, fen-edebiyat fakültesi mezunları yapıyor. Kendi alanınıza sahip çıkın. Eğer isterseniz sizler de ulusal çapta yayın yapabilir, sesinizi her yer duyurabilirsiniz." dedi.

GÜN TV sorumlusu Arş. Gör. Dr. Beyler Yetkiner ise "GÜN TV olarak çeşitli programlar yapıyoruz. Bunların içinde Reklamın Yıldızı, Vidyoloji, Beyazperde gibi programlar yer alıyor. Bunların dışında kamera eğitimleri, kurgu eğitimleri veriyoruz. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesi bekliyoruz."

Film Atölyesi sorumlusu Arş. Gör. Said Tuğcu ise, "Film atölyesi olarak belgesel, kısa film ve animasyon alanında projeler yapacağız. Kendinizi bu alana yakın hissediyorsanız sizleri bekliyoruz." dedi.  Uygulama birimlerinden sorumlu akademisyenlerin birimleri tanıtımından sonra oryantasyon programı sona erdi.