GÜNCEL » Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor
27 Mart 2013 Çarşamba

Gümüşhane’de 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla yapılan etkinlik Vali Dr. Yusuf Mayda’nın açılışını yaptığı Kütüphane Şubesi’yle devam ediyor. Gümüşhane Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirilen etkinliğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın'ın yanı sıra, kamu kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Haber: Niyazi Poyraz Fotoğraf: Müjde Bulgurcu

Açılış töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, kendi çocukluk dönemlerinde kitapların azlığından ve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kitapları ödünç alarak okuduklarını anlattı. Kitap okumanın önemine değinen Mayda, eskiden insanların kitapların bu kadar az olmasına rağmen daha çok okuduklarını dile getirerek günümüz insanlarında ise tam tersi bir durumun ortaya çıktığını söyledi. Sesli kitap projesi hakkında da bilgi veren Vali Mayda," elektronik kitaplar da çağımızın bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim kütüphaneden kitap okumayı düşünmeyen kişiler çok rahat bir şekilde o kitabı bilgisayarında okuyabilir ya da dinleyebilir." şeklinde konuştu. Mayda,  tüm öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Ayrıca törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ise “Milli kültür ve mirasımızı yaşatan ve her yaştan vatandaşlarımızın bilgi edinmek, kendilerini yetiştirmek ve insanlığa yeni ve yararlı bilgiler vermek için kitaplardan ve diğer bilgi kaynaklarından ücretsiz olarak faydalandıkları kütüphanelerimiz modern anlamda birer kültür kuruluşudur." ifadesini kulandı. Kitapların, ekonomik kalkınmanın temel yatırımı olan eğitimin temel aracı olduğunu söyleyen Yalçın, Gümüşhane Kültür Merkezi’nde bir kütüphane daha açarak il merkezinde Süleymaniye medeniyeti karşısında toplam iki tane kütüphaneye sahip olduklarını belirtti.

Programdan sonra 'Yenileşim ve Kütüphaneciler' konulu kompozisyon ve şiir dalında düzenlenen yarışmalar ile kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci ve yetişkinlere Vali Mayda tarafından çeşitli ödüller verildi.