ÜNİVERSİTEDEN » Gümüşhane Üniversitesi yurt dışına açılıyor
11 Temmuz 2017 Salı

Gümüşhane Üniversitesi, akademik ve öğrenci değişim programları kapsamında, uluslararası düzeyde diğer ülkelerde bulunan üniversiteler ile karşılıklı işbirliği çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayı içinde Gümüşhane Üniversitesi olarak Erasmus kapsamında partneri olduğumuz İspanya Pablo Olavide Üniversitesi ve Portekiz Porto Üniversitesi ile görüşmeler gerçekleştirildi. Üniversiteler arasında eğitim öğretim amaçlı işbirliğini artırmaya yönelik olarak İspanya ve Portekiz’de gerçekleştirilen görüşmelere üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu ve Uzman Nazlı Altıntaş, İspanya Pablo Olavide Üniversitesi yetkililerinden Rektör Prof. Dr. Sebastiao Feyo de Azevedo, Rektör Yardımcısı Maria de Fatima Marinho, Erasmus Kurum Koordinatörü Barbara Costa, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pedo Moreira; Portekiz Porto Üniversitesi’nden ise temsilci olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Isabel Victoria Lucena Cid, Yabancı Diller Genel Koordinatörü Prof. Dr. Veronica Pacheco Costa ve Erasmus Kurum Koordinatörü: Miguel Ángel Herrera Sánchez katılım sağladılar.

Söz konusu üniversitelerle, üniversitemiz arasında ortak bölüm sayılarını artırmayı ve eğitim alanındaki karşılıklı işbirliğini hedefleyen ikili görüşmeler Temmuz ayında da Kıbrıs’ta bulunan Girne Amerikan Üniversitesi ile devam etti. Bu kapsamda gerçekleştirilen görüşmede üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ve Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı’nın katılımı ile bir işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre 2018 eğitim güz döneminde, iki üniversitenin ortaklaşa katılım sağlayacağı ve Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi düzenlenecek. Akabinde iki üniversite arasında farklı projelerle ikili ilişkiler devam edecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, dünyanın başka bölgelerinde bulunan diğer üniversiteler ile de benzer işbirliği çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “Üniversiteler arasında karşılıklı kabul ve ortak çalışma platformlarının oluşturulması önemlidir. Bu anlamda üniversitemizin gelişimine katkı sağlayacak her türlü işbirliğine ve ortak çalışma alanına hazırız. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan bu tarz işbirlikleri, üniversitemizin dışarıya açılmasının ve tanıtılmasının yanı sıra üniversitemize katma değer kazandıracaktır. Söz konusu işbirliği girişimleri ile üniversitemizin uluslararası areneda farkındalık yaratacağına inanıyorum. Bu tür işbirliği girişimleri, üniversitemizi cazibe alanı haline dönüştürecektir. Ayrıca üniversitemizin görünürlük ve bilinirlik oranlarını artırarak, tercih edilen bir üniversite haline gelmesine katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.