ÜNİVERSİTEDEN » İlahiyat Fakültesi öğrencileri mezun oldu
29 Mayıs 2017 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Erginli, Kelam Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Berat Sarıkaya, Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haber&Fotoğraf: Büşra Çoruh

Kur'an tilavetiyle başlanan mezuniyet töreni, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram'ın konuşmasıyla devam etti. Büyük bir özveri ile gençleri çağdaş değerlerle, bilgiyle, meslek ahlakı ile donatmak üzere çaba harcadıklarını vurgulayan Bayram, mezun öğrencilerin bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Bayram, “Üniversitemizin bir mensubu olarak bugün meslek hayatına ilk adımınızı atıyorsunuz. Üniversitedeki hayatınız boyunca kazandığınız bilgi ve yeteneği artık hayata geçirmenizin zamanı gelmiştir. Hepiniz memleketin dört bir köşesine dağılacak ve ülkemize faydalı hizmetler vereceksiniz. Her gittiğiniz yerde Gümüşhane Üniversitesinin birer fahri elçileri olarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanıyorum. Tarihi ve öz değerlerini iyi bilen, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyen, bilgiye büyük önem veren, ileri görüşlü, üreten ve yaratıcılığı gelişmiş, bilginize, görgünüze ve her şeyden önce kendinize güvenen bireyler olmanızı temenni ediyorum.” dedi.

"Nereye gittiğimizi bilmek zorundayız"

Daha sonra fakülte birincisi Atiye Dönmez, mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Dönmez, "Sevgili arkadaşlar, herkesin bir hedefi olmalı. Hayatımızın sonunda nerede olacağımızı bilmek istiyorsak, nereye gittiğimizi bilmek zorundayız. Bu nedenle kendimize doğru hedefler belirlemeliyiz. Hedefe ulaşmada bize yolumuzu, aldığımız eğitim, irademiz, azim ve kararlılığımız gösterecektir. Önümüze belki bir sürü engel çıkacak  bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacağız. Bizler şanslıyız ki özgür düşünmeye olanak sağlayan bir fakülteden mezun oluyoruz. Teorinin yanında pratiği de eğitim anlayışı olarak belirlemiş olan okulumuzun her geçen gün bize daha iyi bir eğitim sunma çabasının karşılığını  başarılarımızla vermek istiyoruz. Bizleri en iyi şekilde yetiştiren, her alanda bize rehber olan hocalarımıza ve ailelerimize bir kez de sizler önünde teşekkürü bir borç biliyorum.” açıklamasını yaptı. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerine mezuniyet belgeleri verildi. Öğrencilerin kep atması ile de tören son buldu.