İLETİŞİM » GÜ'de İletişim Fakültesinin mezuniyet sevinci
25 Mayıs 2017 Perşembe

Gümüşhane Üniversitesinde İletişim Fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram,İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ve Yrd. Doç. Dr. Ali Özcan, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Güllüpunar, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Aslan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haber: Muhammed Bulut & Sümeyye Altun

Fotoğraf: Tolunay Tekmek & Fazıl Ballı

Gümüşhane Üniversitesinde İletişim Fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi. Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ve Yrd. Doç. Dr. Ali Özcan, Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Güllüpunar, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emre Aslan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan mezuniyet töreni, İletişim Fakültesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Daha sonra fakülte birincisi Ali Yılmaz konuşma yaptı. Mezun olan öğrenciler adına konuşan İletişim Fakültesi Birincisi Yılmaz, “Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü birincilikle bitirmenin ve gerçekten çok istediğim bu mesleğe adım atıyor olmanın huzurunu yaşıyorum. Bizler bundan sonraki süreçte yapacağımız işler ile mesleğimize katkı sağlayarak ülkemize yararlı bir yurttaş, size layık birer evlat olmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Halkla ilişkiler nedir? Okuyup ne yapacaksın? diye sorulduğunda cevap vermekte zorlandığımız, kelimelerin kifayetsiz kaldığı o anları geride bırakarak, artık bu sorunun cevabını verebilecek bilgi seviyesine ve donanımına ulaştık. Bizden sonra bu sıralara oturacak kardeşlerimize de bundan sonraki eğitim hayatlarında ve hakikatte bütünlemesi olmayan bu hayatta sonsuz başarılar diliyor ve saygılar sunuyorum.” dedi.

“Asıl olan öğrencilik, değil talebeliktir”

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Diplomaların elbette kıymeti vardır. Ben hayata her zaman ölüm döşeğinden bakmayı tercih edenlerdenim. Hep hayatta hikmet, irfan, değer, güzellik, faydalı olmak gibi hasletlerin dünyevi başarılardan daha önemli olduğunu anlatmaya çalıştım ve Cemil Meriç’in de dediği gibi asıl olan öğrenci olmak değil talebe olmaktır. Öğrenci sadece öğrenendir. Talebe ise talip olandır, susayandır, arayandır. Sizler de bu talipliğinizi, susuzluğunuzu asla gidermeyin. Buradaki hocaların da bizlerin de aslında anlatmaya çalıştığı biraz talep oluşturmaktı. Susuzluğunuzu fark ettirmekti. Peygamber efendimizin (s.a.v) de bir hadisinde 'Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır' demiştir. O yüzden  önce insan olmak, sonra meslek sahibi olmak lazım. İşinizin gereklerini önce insanlığınıza göre yapmanız gerekiyor. Son olarak Allah sizleri iyilerle karşılaştırsın. Aileleriniz sizleri bize emanet etti. Onlardan alınmış emaneti inşallah biraz daha geliştirerek, üstüne koyarak tekrar size emanet ediyoruz. Yolunuz açık olsun.”

"İletişim Fakültemizin benim gönlümde özel yeri var"

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek "İletişim fakültelerinin temeli ABD'de gazetecilikle ilgili bir birimin kurulmasıyla başladı. Tanıtım filminde de izlediğiniz gibi iletişim fakültemiz üniversitemizin kuruluş yılına karşılık geliyor. İletişim fakültemizin toplam öğrenci mevcudu 874 civarında. Bu dönem itibariyle 160 tane de mezunumuz var. İletişim fakültemizin benim gönlümde çeşitli sebeplerle çok özel yeri var. Bu sebeplerden bir tanesi, göreve başladığımızda bizi ödülle karşılamaları. Öğrenci ve hocalarımız alanında önemli bir yarışmada çok değerli derecelerle döndü. Bu nedenle çok özel bir yeri var. İkinci bir sebep ise, bu görevin bize Cumhurbaşkanımız tarafından hediye edilmesinin ardından, sosyal medya aracılığı ile Gümüşhane’den arayıp görevimiz için ilk kutlayan kişi de iletişim fakültesi öğrencisi oldu. Bildiğiniz üzere iletişim fakülteleri bir üniversitenin dış kabuğunu oluşturuyor. Üniversitenin adının duyulmasında çok önemli bir role sahiptir. Fakültemiz bu nedenle de ayrı bir yerdedir." açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ali Yılmaz mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. Gif Ajans, Gif Haber, Gümüşhane Film Atölyesi-GÜFA, DERGİF, Kampus Fm gibi uygulama birimlerinde görev alan öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. İletişim Fakültesini ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil eden öğrencilere takdir belgesi takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere plaket verilmesinin ardından kep atılarak tören son buldu.