ÜNİVERSİTEDEN » GÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun oldu
22 Mayıs 2017 Pazartesi

Gümüşhane Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin Yeni Kongre Merkezinde düzenlenen törene Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okçu, öğretim elemanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber: Yasemin Kartal

Fotoğraf: Baturay Can

Gümüşhane  Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin Yeni Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okçu, öğretim elemanları, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan tören, tüm öğrencilerin adına Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Birincisi ilk Ve Acil Yardım Programı ikinci öğretim öğrencisi Meryem Uçar'ın konuşma ile devam etti.

Düzenlenen programda konuşma yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Melih Okçu, "Meslek yüksekokulları ülkemiz ve toplum sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahip. Burada yetişen teknikerlerin tamamı nitelikli iş gücüdür. Ara değil ana elemanıdır. Sizler zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlara hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan eden  bir geçiş dönemidir. Mesleğinizi yaparken çok özenli ve sabırlı olmanızı ve kendinizi sürekli geliştirmenizi öneriyorum." dedi.

"Sizlerin başarısı kendi çabanızla ortaya çıkardığınız bir başarı değil"

Gümüşhane Üniversitesini sözlerine tanıtarak başlayan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi hem çok kutsi bir görevi ihya etme sorumluluğunuz var hem de istihdam sıkıntısı yaşamadan bu ülkeye bu millete hizmet  sorumluluğunuz var. Tabi sizlerin başarısı kendi çabanızla ortaya çıkardığınız bir başarı değil. Başta öğretim üyelerimiz sizlerin mezun olmanızda kendi görev sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirerek ciddi katkı sağlamışlardır. Sonrasında aileleriniz geliyor tabi ki. Kıymetli veliler her biriniz evlatlarınızın bugünlerini görebilmek için çok ciddi fedakarlıklarda bulundunuz. Bu fedakarlıkların boyutunu en iyi sizler biliyorsunuz. Öğrencilerimizden de beklentilerimiz fazla. Öğrencilerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da annelerinin, babalarının ve kardeşlerinin kıymetlerini çok iyi bilmeli. Son olarak da idari personellerimize öğrencilerimize kattığı her şey için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından bölümler arasında dereceye giren öğrencilere hediyeler ve başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, tiyatro gösterisi ve şiir dinletileri sergilendi. Mezuniyet töreni, Kongre Merkezi önünde yemin töreni ve kep atma ile sona erdi.