GÜNCEL » Gümüşhane’de “Dünya El Hijyeni Günü” etkinlikleri
9 Mayıs 2017 Salı

Gümüşhane’de “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yapılan etkinlikler kapsamında ilk olarak Gümüşhane Devlet Hastanesi Eğitim Salonu'nda 'Dünya El Hijyeni Günü' konulu bir eğitim verildi. Enfeksiyon Komite Kontrol Eğitim Hemşireleri Leyla Aydın ve Sedef Leyla Muş tarafından verilen sunum destekli eğitime Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nurdan Kahraman, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Hakan Çimen ve sağlık çalışanları katıldı.

El hijyenine dikkat çekilen eğitimde Hemşire Leyla Aydın, yaptığı sunumda, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2005 yılından itibaren "Ellerini temizle: hayat kurtar" sloganıyla el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasını ve hastane enfeksiyonlarının engellemesinin amaçlandığını belirtti. El yıkama tekniklerini, dikkat edilmesi gereken başlıca hususları, el yıkamada kullanılması gereken malzemeleri uygulamalı olarak anlattı.

Ayrıca Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde kurulan stantta vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen rozetler ve “El Hijyeni” konulu Broşürler dağıtıldı. Buradaki programın ardından Aysın Rafet Ataç Okulu’na geçilerek okul bahçesinde öğrencilere Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Gezici Mobil Aracı vasıtasıyla “El Hijyeni” konulu şarkılı ve görsel destekli bir eğitim verildi.