İLETİŞİM » GÜFA Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde finalde
20 Nisan 2017 Perşembe
Bu yıl 6. kez düzenlenen Atıf Yılmaz Film Festivali'nde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten tarafından çekimleri bir yılda tamamlanan "Kamyon" belgesel filmi ile adını finale yazdırmayı başardı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulamam birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi - GÜFA tarafından çekilen "Kamyon" belgesel filmi 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde finale kaldı. Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Atıf Yılmaz Batıbeki'yi, ölümünün 11'nci yıl dönümünde adına yakışır bir sanat etkinliği ile anmak, kısa filmle ilgilenenleri, başarılı ve etkili eserler üretmeye teşvik etmek ve Türk sinemasının geleceğine olumlu ve destekleyici katkılar sağlamak adına düzenlenen 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi ve GÜFA Koordinatörü Burak Türten tarafından çekimleri bir yılda tamamlanan "Kamyon" belgeseli adını finale yazdırmayı başardı. Forum Mersin AVM, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Daraba Film Medya Event işbirliği ile düzenlenen festival, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde Mersin'de gerçekleştirilecek. "Kurmaca", "Belgesel" ve "Animasyon" türünde filmlerin yarıştığı festivalde ödüller, 5 Mayıs tarihinde Mersin'de düzenlenecek olan ödül töreninde sahiplerini bulacak.