YAŞAM » Gümüşhane’de Dünya Özel Bireyler Günü Programı Düzenlendi
10 Aralık 2015 Perşembe

Gümüşhane Kültür Merkezinde 3 Aralık Dünya özel bireyler (engelliler) günü nedeniyle Eğitim Uygulama Okulu ile Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Gümüşhane Kültür merkezinde düzenlenen programda, öncelikle öğrenciler tarafından hazırlanmış olan resim ve el sanatları sergisi gezildi. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programda, öğrencilerin programa hazırlanış süreciyle ilgili slayt ve video gösterimi yapıldı. Ardından Gümüş İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdürü Sibel Kandaz Olgun tarafından konuşma gerçekleştirildi.

Olgun konuşmasında, ‘Engellide olsa fırsat verildiğinde kişilerin neleri başarabileceklerinin en güzel kanıtına tanıklık edeceksiniz. En büyük amacımız bu bireylerin toplum içinde var olduklarının farkındalığını insanlara az da olsa oluşturabilmektir.’ İfadesini kullandı. Engelli bireylerle ders işlerken, programın hazırlıklarını yaparken görev verilmesinin yeterli olduğunu ve bu görevi yerine getirebilecekleri fırsatların tanınması gerektiğine değinen Olgun, ‘İşte o zaman o işi olmuş bilin. Çünkü bu değerli ve çok özel olan bireyler yaptıkları en basit işlerde bile bütün benliklerini ortaya koyarak yapıyorlar. ‘ dedi.

“Oyun ister bütün çocuklar”

Olgun’un konuşmasının ardından her iki okulun öğrencileri tarafından müzik gösterisi, şirin civcivler, sıra gecesi, lirik dans, kemençe eşliğinde aşık ile maşuk, ateş böceği, besmele ve gül dünya gösterilerilerinde“Oyun ister bütün çocuklar” pankartıyla sahneye çıkan çocuklar, programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Programa Vali Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan'ın eşi İlke Danışan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerin aileleri katıldı.