TÜRKİYE » 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
31 Ağustos 2015 Pazartesi

30 Ağustos Zafer Bayramı 93. yıldönümü kutlandı.

Haber: Dudu YAZICI

İlk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi, Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Mustafa Canlı,  Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, askeri ve mülki erkân, öğretim üyeleri, kurum müdürleri, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Önceki yıllarda Zafer Meydanında yapılan ana program ise bu yıl Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Vali Yavuz, Albay Danışan ve Başkan Çimen’in halkı ve katılımcıları selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlamıyla ilgili mesajı okundu.

“Türk Ulusu Esir Olmadı”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü,Töreninde konuşan Jandarma Teğmen Emre Ertaş, 30 Ağustos 1922 tarihinin Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve Türk milletinin ulusal benliğinin kurtarıldığı zafer destanının yazıldığı gün olduğunu ifade etti.

30 Ağustos  zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Türk ulusunun işgalci orduları anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuştuğunu dile getiren Ertaş, en zor şartlarda ülkesini zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdunu ve ulusunu iç ve dış tehlikelere karşı koruma ve kollama görevini hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yerine getirdiğini belirtti.

Teğmen Ertaş’ın konuşmasının ardından öğrenci ve askerler tarafından şiirler okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının spor gösterilerinin ardından Gazi Ali Gürcan Erkan’da günün anlamıyla ilgili şiir seslendirdi. Son günlerde ülke genelinde meydana gelen üzücü olaylar nedeniyle eğlence programlarından arındırılmış olarak kutlanan program tören geçişiyle son buldu.