EKONOMİ » Çimen: “Ülkede kriz olursa Gümüşhane etkilenmez"
19 Haziran 2015 Cuma

Gümüşhane’de farklı iş sektörlerinde yatırımları bulunan Celalettin Çimen, 2016’da beklenen konut sektöründe bir kriz olursa Gümüşhane’nin etkilenmeyeceğini dile getirerek şehrin konut ihtiyacı açısından arz ve talebi ancak dengeleyeceğini dile getirdi.

Haber: Fatma ALKAN

“DAĞ SATIN ALIP EV YAPIYORSUNUZ”

Şehrin yer şekilleri sebebi ile inşaat sektöründeki yatırımların maliyetlerini artıracağını dile getiren Çimen, dağ satın alıp ev yapıyoruz diyerek Mersin’de yapılan yatırımlar ile Gümüşhane’de yapılan yatırımların maliyetlerinin çok farklı olduğunu ifade etti. İnşaat sektöründeki istihdamın ve konut sayısının artması için devletin katsayısını fazla vermesi gerektiğini ve imar olmayan yerlere imar verilerek konut sayısını artırıp kira fiyatlarının da bu sayede düşürülebileceğini ifade etti. Gümüşhane’de kira fiyatlarının fazla olmasını gelir imkânlarının kısıtlı olmasına bağlayan Çimen, konut sayısını arttırıp kira fiyatlarının bu oranla düşürüleceğini ve konut sektöründe bir kriz olursa şehri etkilemeyeceğini belirtti.

“ÖĞRENCİLER İÇİN YURTLAR YETERLİ”

Sektörde öğrenciler için yapılan yurtların boş olduğunu ve öğrencilerin az maliyetle yurtlar istediklerini dile getiren Çimen, şu an için Gümüşhane’ye yeni yurtların yapılmasının gerekli olmadığını söyledi.

“İŞÇİYE HAYAT SİGORTASI “

İnşaat sektöründe istihdam ettiği işçilerin hayat sigortalarını ve sağlık sigortalarının olduğunu kaydeden Çimen, çalışma saatlerinin ayarlandığını ve sabit olduğunu söyleyerek işçilerinde dinlenmeye hakları olduğunu ifade etti.