BİLİM TEKNOLOJİ » FATİH Projesi Tablet Bilgisayar Seti Dağıtım Töreni Yapıldı
25 Mayıs 2015 Pazartesi

Fırsatları Artırma Teknolojiyi Geliştirme Hareketi (FATİH) projesi çerçevesinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 81 ilin tamamında eşzamanlı olarak yapılan 700 bin tablet dağıtımı kapsamında, Gümüşhane’de de 50 öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Yavuz, Türkiye’nin, uzay çağını yaşayan dünyaya artık entegre olduğunu belirterek, “Artık bizim de kendi savaş uçağımız, kendi savunma sanayimiz, uzay enstitümüz ve belki de dünyaya kafa tutacak bir teknolojik birikimimiz var” dedi.

Her şeyin başının eğitim olduğunu ve eğitim olmazsa hiçbir konuda başarılı olunamayacağını vurgulayan Vali Yavuz, “Eğitimin kaliteli olmasını da mutlaka şart koşuyoruz. İşte onun gerçekleşebilmesi için de okullarımızda teknolojiyi en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor. Bu düşünceden hareketle başlatılan projedir Fatih Projesi. Fırsatları Artırmak Teknolojiyi İyileştirme Hareketi denilen bu proje aslında uygulaması oldukça zor ve meşakkatli, ama neticesi alındığında da ülkemize çağ atlatacak muazzam bir projedir. Bu kapsamda, Gümüşhanemizde de ülkemizin bütün illeriyle eş zamanlı olarak teknolojik alt yapının iyileştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Ve öğrencilerimize ve öğretmenlerimize belli bir sisteme bağlı olarak da tablet bilgisayarlarımızın dağıtımı gerçekleştiriliyor. Teknik alt yapı da, okullarımızda bildiğim kadarıyla akıllı tahtadan ve diğer teknolojik alt yapıdan başlamak üzere sağlanıyor. Bugün temsili olarak 50 adet tablet bilgisayarı dağıtacağız.  Bu devam eden bir proje olduğu için diğer öğrencilerin tabletleri de sistemli bir şekilde ulaştırılacak. Bununla ilgili tüm teknik, idari, mali çalışmalar yapılmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje başarılı bir şekilde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yürümeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya tarafından öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı.