TÜRKİYE » TÜBİTAK Bilim Fuarı Harşit Anadolu Lisesi’nde düzenlendi
7 Nisan 2015 Salı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Gümüşhane Harşit Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Harşit Anadolu Lisesi 26 değişik proje ile fuara katıldı.

Haber: Merve Karamuk

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında Türkiye’de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenleniyor.

TÜBİTAK, katılımcı okullara verdiği destek sayesinde öğrencilerin eğlenerek öğrenecekleri bir ortam hazırlıyor.

4006 TÜBİTAK bilim fuarları destekleme programına başvurduktan 2 ay gibi kısa bir süre sonunda hazırlığını tamamlayan Harşit Anadolu Lisesi,  Almanca, İngilizce, Matematik, Biyoloji, Kimya, Coğrafya, Edebiyat, Rehberlik, Sosyoloji ve Din Kültürü  alanlarında çeşitli projeler hazırlayarak, toplamda 26 çalışmayla Gümüşhane’deki liseler arasında ilk TÜBİTAK desteğini alan ve tek lise özelliğine sahip.

Gümüşhane Harşit Anadolu Lisesi öğrencileri 7-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen açılış programında ziyaretçilere projelerini sergilediler

Açılışa Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen katıldı. Projeler ziyaretçiler tarafından tam not alırken öğrencilerin heyecanları gözlerinden kaçmadı.

2 gün boyunca sürecek olan Bilim Fuarı’nda öğrenciler, yaptıkları projeler hakkında ziyaretçileri bilgilendirecek.